De Nissan van € 1 miljoen….

January 30, 2019

 

Ja, u leest het goed, 1 miljoen Euro’s voor een Nissan. En dan zijn we er nog niet, gezien de BPM en toebehoren. Wat krijg ik dan voor zoveel geld? Nou, laat ik u dat vertellen….. 

 

U krijgt een speciaaltje, een Nissan GTR-R50 met 720 trappelende paarden uit de 3,8L Twinturbo V6 die voorin ligt. Is dit dan zo speciaal vraagt u zich af? Nee is het antwoordt. Zoals de naam doet vermoeden is dit een hardcore versie van de “standaard” GT-R, waarvan dit tevens een gelimiteerde oplage betreft. Er worden namelijk 50stuks van gebouwd. Dit doet Nissan in samenwerking met ItalDesign. 

 

De naam van dit model komt voort uit het feit dat de benaming GT-R in 2019 alweer 50 jaar bestaat, en in dat zelfde jaar ItalDesign ook 50 jaar hun diensten verleend aan de autoliefhebbers van deze wereld. Dus creatief gezien, best leuk bedacht… 

 

Het uiteindelijke productiemodel is trouw gebleven aan het conceptmodel wat eerder is gepresenteerd, dus uiterlijke wijzigingen zijn er eigenlijk niet. De eerste eigenaren zullen in begin 2019 hun sleuteltje mogen omdraaien in hun bolide, en de laatste zal dat pas mogen doen ergens eind 2020. Welke landen dit model krijgen is op het moment van schrijven nog onduidelijk. 

 

Is het zo bijzonder? Nee, niet echt. Het design is wat scherper, her en der een stukje carbon, een kekke diffuser erachter en dat is het wel zon beetje. Is het dan alleen maar jammer? Nee, ik zal uitleggen waarom. 

 

De GT-R is een rijdersauto pur-sang, en deze zal beter zijn dan de “standaard” GT-R’s van deze wereld… Het geluid zal om te smullen zijn, dankzij de 720 paarden die het feest alleen maar mooier maken. De echte autoliefhebber zal dit op waarde weten te schatten en er met een glimlach mee rondrijden…. 

 

Ik hoop echt dat we deze kunnen “spotten” op de Nederlandse wegen, of beter; in een lange tunnel, met de ramen wagenwijd open, terwijl hij langsrijdt in een lage versnelling met hoge toeren… 

 

Echter blijft het feit dat je wel een dure Nissan in je garage hebt staan. Laten we hopen dat dit niet zo gaat aflopen als met de VW Pheaton….

 

 

Dit artikel is ingestuurd door: Willem van der Sluis
Ook meedoen aan onze winactie? Stuur hier jouw originele artikel in!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square