Je raadt nooit wat de populairste autokleur is!

January 29, 2019

Nee, het is geen zwart of grijs. Als het gaat om de meest populaire kleur in Europa gaat iedere autokoper voor een witte bolide om de blits in te maken. De runner-up in deze strijd zijn echter wel de grijze en zwarte auto.


Volgens Automotive online wisselden zwart en grijs afgelopen jaar van plaats in de lijst van meest populaire autokleuren bij nieuwe auto’s. Wit blijft zowel in Europa, met een aandeel van 25 procent in de markt van nieuwe personenauto’s favoriet; net als in de rest van de wereld (38%).

 

Op plaats twee in Europa staat nu grijs met 22 procent van de nieuwe auto’s. Zwart is met 21 procent stabiel, maar zakt door de gestegen populariteit van grijs wel naar plaats drie. In de top vijf van meest gekozen kleuren in 2018 staan verder zilvergrijs en blauw.

 

Wereldwijd ziet het overzicht er grotendeels hetzelfde uit, maar heeft wit een nog groter aandeel (38 procent). Zwart staat nog wel op twee (18 procent) en grijs op drie (12 procent); gevolgd door zilver en blauw. In Nederland was grijs vorig jaar de meest gekozen kleur, gevolgd door grijs en wit, net als in 2017.

 

Bron: https://bit.ly/2Coh0JG

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square