Nieuwe CLA-Klasse voor Mercedes-Benz

December 20, 2018

In de nieuwe teasercampagne warmt Mercedes-Benz ons op voor een nieuwe bolide CLA-klasse. Deze wagen zal tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas debuteren.

Medio dit jaar voegde Mercedes-Benz een volledig nieuw lid aan zijn modelfamilie toe. Het portfolio van de A-klasse werd namelijk uitgebreid met de A-klasse Limousine, een sedanversie van de A-klasse die voor enige verwarring zorgde. Aanvankelijk was niet helemaal helder of die auto zou dienen als vervanger van de CLA-klasse, of dat het model zij-aan-zij met die nog te onthullen nieuwe CLA zou worden verkocht. Inmiddels weten we zeker dat Mercedes-Benz ook een nieuwe CLA en zelfs CLA Shooting Brake in het vat heeft zitten. Das Haus toont vandaag een eerste teaser van de vierdeurs CLA.


De CLA-klasse zou je moeten zien als het sportievere en ongetwijfeld duurdere alternatief voor de A-klasse Limousine. Voor de vormgeving van de achterzijde heeft Mercedes-Benz goed gekeken naar zijn overige 'coupé-modellen. Auto's als de C,- E- en S-klasse Coupé én modellen als de CLS-klasse en GLC- en GLE- Coupe's vertonen van achteren bezien grote overeenkomsten met elkaar. De A-klasse-familie wordt in een later stadium overigens uitgebreid met een nieuwe GLA en een meer SUV-achtige GLB. Samen met de B-klasse komt het totaal aantal modellen op Mercedes’ compacte MFA-basis al op zeven stuks. In totaal plant het merk acht modellen op dit platform.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square