Gestolen bagage in auto niet verzekerd

December 6, 2018

Mocht je nog op vakantie gaan en een tussenstop maken voor een overnachting in een hotel, haal je bagage uit de auto. Mocht er namelijk iemand vandoor gaan met jouw inboedel, dan ben je niet verzekerd en kan je fluiten naar je centen.

Interpolis heeft een schadeclaim van een bestolen kampeerder terecht afgewezen, oordeelt de geschillencommissie van klachteninstituut Kifid.

 

Die heeft de laatste maanden opvallend vaak moeten oordelen over gestolen (vakantie)bagage. En wat blijkt: verzekeraars mogen behoorlijk streng zijn. Zo hoeft bagage die gestolen wordt terwijl de auto op een oplegger terug naar Nederland wordt gebracht niet vergoed te worden, en is een consument ook niet verzekerd als hij zijn bagage in het bagagerek van de trein legt.

 

Bij deze uitspraak gaat het om een man die met zijn gezin op kampeervakantie gaat, en onderweg één nacht stopt bij een hotel. De waardevolle bagage, zoals laptops, camera’s en telefoons, gaan mee het hotel in, maar de kamer is volgens de man veel te klein om alle bagage te stallen. Als ’s nachts de auto wordt opengebroken en alle – uit het zicht opgeborgen bagage – wordt weggeroofd, weigert Interpolis een schadevergoeding met het argument dat het gezin de bagage wél in het hotel had moeten stallen.

 

Het Kifid gaat daar nu in mee, onder meer met het argument dat de hotelkamer misschien wel te klein is voor de bagage van vier personen neer te zetten, maar dat elk hotel wel een hok heeft om koffers tijdelijk neer te zetten. De strop voor het gezin bedraagt 2720 euro.

 

 

24Cars is op zoek naar de nieuwe autojournalist van Nederland!

Ga naar de actiepagina en zie hoe jij met jouw schrijftalent kans maakt op geweldige prijzen! 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle