5 meest eigenaardige beroepen in de auto-industrie

December 6, 2018

Vaak wordt er aan beroepen als engineer, testrijder of ontwerper gedacht als men het heeft over het ontwikkelen van een nieuwe bolide. Stiekem hebben autofabrikanten ook meer bijzondere beroepen waarbij je in eerste instantie nooit aan zou hebben gedacht. Toch zijn ze minstens net zo belangrijk voordat jij in je nieuwe auto kunt stappen.

 

1. De allereerste bestuurder

2 miljoen kilometer per jaar. Dat is de afstand die de testrijders in de Seat-fabriek in Martorell bij elkaar opgeteld afleggen. Zij zijn degenen die de auto voor de eerste keer starten, van de productielijn rijden en vervolgens op zes verschillende wegtypen testen of alles aan de kwaliteitsstandaard voldoet.

 

 

2. De kleibeeldhouwer

 Deze beeldhouwers maken klei met de hand tot levensgrote auto's die zelfs hetzelfde wegen als een echt voertuig. Dit vereist 2.500 kg klei en tot 10.000 uur geduldig schrapen om een enkel kleimodel uit te werken, dat het silhouet van een auto volledig zal weergeven voordat het ontwerp wordt bevroren.

 

 

3. De autokleermaker

Meer dan 30 meter aan draad hebben zij nodig om een auto volledig te bekleden. En dat doen ze met de hand. Al twee jaar voordat een auto op de markt komt is de autokleermaker bezig om het interieur volledig naar smaak aan te kleden.

 

 

4. De stoelentester

 Het vormen van de ideale stoel, dat is hun doel. Met verschillende soorten schuim, stof, stiksels en structuren van materialen werken ze naar de ultieme stoel voor iedereen. Hebben ze dat eenmaal gevonden dan moet een stoel bovendien 20.000 keer versteld worden om een lange levensduur te kunnen garanderen.

 

 

5. De autosommelier

Hun belangrijkste gereedschap? De neus. Zij stellen de beroemde 'nieuwe auto-geur' samen. Een team van chemici voert elk jaar meer dan 400 reukproeven uit waarbij auto's worden blootgesteld aan een temperatuur van 60 graden Celcius. Onder elke omstandigheid moet een nieuwe auto immers lekker ruiken.

 

 

24Cars is op zoek naar de nieuwe autojournalist van Nederland!

Ga naar de actiepagina en zie hoe jij met jouw schrijftalent kans maakt op geweldige prijzen! 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle