Dit is de drone-auto waar Audi en Airbus aan werken

November 30, 2018

Audi en vliegtuigbouwer Airbus zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe drone-auto. Met dit voertuig kun je dus gewoon rondrijden en even later rondvliegen zonder dag je het voortuig hoeft te verlaten. Is dit dan hoe de toekomst uit komt te zien?

Het prototype van de autonome vliegende auto van Airbus en Audi heeft dinsdagmiddag in de RAI in Amsterdam voor het eerst gereden en gevlogen. Het ging om een schaalmodel, schaal 1 op 4. De vliegtuigbouwer en automaker werken samen met designstudio Italdesign aan het vervoersconcept met de naam Pop Up Next. Hiermee willen de bedrijven aantonen dat het in de toekomst mogelijk wordt om een autonome auto om te zetten in een autonoom vliegtuig. 

De Pop.Up Next heeft een onderstel, een capsule met plek voor twee personen, en rotoren waarmee de wagen verticaal kan opstijgen en kan vliegen. Het onderstel kan na het opstijgen zelfstandig naar een laadstation rijden. Ook het deel met de rotoren kan zelf naar een oplaadlocatie vliegen. 

 

Bij de demonstratie tijdens de Amsterdam Drone Week werd de zelfrijdende, elektrische mini-auto gekoppeld en ontkoppeld met een drone-bovenstel. Het kleine prototype reed op een lage snelheid ongeveer twintig meter. Daar stond het bovenstel, een drone met vier grote propellers, te wachten. De auto parkeerde onder het bovenstel, schoof zijn dak naar boven en werd gekoppeld aan de drone en ontkoppeld van het wielgedeelte. Dit nam een kleine minuut in beslag. Daarna vloog de capsule weg.

 

Het uiteindelijke doel is om met Pop Up Next een netwerk van vliegende taxi's te vormen, zodat mensen autonoom vervoerd worden. Zonder uit te hoeven stappen kunnen passagiers zowel rijdend als vliegend van A naar B worden gebracht.

 

 

Meer vliegende taxi's op komst

 

Onder meer Boeing, Uber en de startup Kitty Hawk van Google-oprichter Larry Page werken ook aan vliegende taxi's. Kitty Hawk demonstreerde afgelopen zomer zijn éénpersoons vliegtuigje. 

 

Eerder dit jaar maakte het Chinese bedrijf Ehang bekend dat zijn zelfvliegende 'passagiersdrone' al duizend bemande testvluchten heeft gemaakt. Ook het Duitse bedrijf Volocopter maakt al testvluchten in Dubai met zijn elektrische vliegende taxi's. 

 

 

24Cars is op zoek naar de nieuwe autojournalist van Nederland!
Ga naar de actiepagina en zie hoe jij met jouw schrijftalent kans maakt op geweldige prijzen!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle