De Supercharger V3 van Tesla komt begin 2019 uit

November 23, 2018

Elon Musk mag zijn dubbele hoofdrol binnen Tesla misschien verloren zijn dankzij zijn verschillende Twitter-tirades, de Zuid-Afrikaan heeft het sociale medium erdoor niet verlaten. Sterker: Musk deelt er nog altijd interessante updates over de stand van zaken binnen de elektrogigant. Ook vandaag was het weer raak. Musk heeft inmiddels bevestigd dat de langverwachte Supercharger V3, waarmee veel sneller geladen kan worden, begin volgend jaar uitgerold zal worden.

 

Natuurlijk heeft Tesla, en Musk in het specifiek, de slechte gewoonte gehad zijn beloftes niet altijd na te komen. Toch hebben we ditmaal goede hoop dat het inderdaad aan het begin van 2019 zal gebeuren, want de beweringen van de autofabrikant blijken tegenwoordig steeds vaker te kloppen. Met Supercharger V3 is snelladen bij Tesla-stations overigens niet alleen sneller dan eerst, tegelijkertijd moeten klanten en eigenaren wereldwijd tussen de 95 en 100 procent dekking krijgen. Volgens Musk verdubbbelt de capaciteit van Superchargers, waardoor alle actieve markten qua rijbereik van de eigenaren praktisch gedekt moeten zijn.

Hoewel momenteel nog niet bekend is hoeveel sneller Supercharger V3 precies is dan de huidige Superchargers, vermoeden we dankzij een oude tweet van Musk dat het een flinke stap zal worden. Twee jaar geleden beantwoordde Musk de vraag van Electrek’s hoofdredacteur, Fred Lambert, dat 350 kW voor speelgoedauto’s is. Het is goed mogelijk dat dit grootspraak is, maar aangezien de snelste laadpalen momenteel beschikken over 400 kW, bestaat de kans dat Tesla deze cijfers evenaart of zelfs overtreft. Dat gezegd hebbende, volgens insiders zullen de laadpalen van Supercharger V3 over ongeveer 250 kW beschikken. Daarmee hebben ze een flinke achterstand op Porsche. De Duitse autofabrikant levert straks laadpalen van 350 kW en het model waarvoor deze bedoeld is, de volledig elektrische Taycan, kan deze hoeveelheid stroom ook daadwerkelijk aan.

 

WIN ACTIE: 24Cars is op zoek naar de nieuwe autojournalist van Nederland!
Ga naar de actiepagina en zie hoe jij met jouw schrijftalent kans maakt op geweldige prijzen!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle