De nieuwe generatie Jaguar F-Type komt in 2021

November 22, 2018

Ze zijn bij Jaguar alweer gestart met het ontwikkeling van de volgende generatie F-Type. Het racemonster komt op een heel nieuw platform te staan en krijgt mogelijk een volledig elektrische aandrijving.

“Er is een toekomst voor de Jaguar F-Type.” Ontwerpbaas Ian Callum heeft deze geruststellende woorden tegen tijdschrift Autocar gezegd, maar voegt eraan toe dat we nog wel even geduld moeten hebben. De nieuwe generatie F-Type komt in 2021 en krijgt de beschikking over een nieuwe technische basis. Daarmee moet het nieuwe model ruimer, lichter en veiliger worden.

 

Het nieuwe platform maakt het ook mogelijk om de F-Type te voorzien van een volledig elektrische aandrijving. Jaguar heeft nog geen besluit genomen of de sportauto elektromotoren krijgt, maar heeft de techniek wel in huis. Met de elektrische SUV E-Pace toont het merk nu al aan wat er mogelijk is. Met verder verbeterde accutechniek en krachtigere elektromotoren kan de elektrische uitvoering de snelste F-Type ooit worden.

 

Als er geen elektrische versie komt, dan is er volgens Autocar een plan B. Jaguar heeft diverse vier- en zescilinder benzinemotoren klaarstaan en is van plan om een 4.4 V8 van BMW te betrekken voor de topversies.


 

24Cars is op zoek naar de nieuwe autojournalist van Nederland!
Ga naar de actiepagina en zie hoe jij met jouw schrijftalent kans maakt op geweldige prijzen!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle