Baidu & Volvo gaan samen voor een autonome auto

November 21, 2018

Volvo heeft een overeenkomst getekend met de Chinese internetgigant Baidu. De twee bedrijven gaan samen elektrische én autonome auto's ontwikkelen.

 

 

De Chinese internetgigant Baidu en Volvo hebben elkaar omarmd. Samen gaan ze volledig elektrische én autonome auto's ontwikkelen. Opvallend hierbij: de auto's zullen door zowel Volvo als Baidu aan de man worden gebracht. Op grote schaal zelfs, als we het tweetal mogen geloven.

 

Er wordt namelijk gesproken over 'massaproductie'. De auto's worden speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld en zullen ook alleen daar verkocht worden. De pure autotechniek zal van Volvo afkomstig zijn. Baidu levert de autonome techniek die het zelf heeft ontwikkeld en 'Apollo' heeft genoemd.

 

Overigens ging BMW Volvo in 2015 al voor. Het Duitse merk ondertekende drie jaar geleden al een contract met Baidu. Het doel: binnen drie jaar een zelfrijdende auto op de markt brengen. Krap een jaar na de bekendmaking werd het project al gestaakt. Baidu ging op zoek naar een nieuwe partner en heeft deze nu dus in Volvo gevonden.

 

 

WIN ACTIE: 24Cars is op zoek naar de nieuwe autojournalist van Nederland!
Ga naar de actiepagina en zie hoe jij met jouw schrijftalent kans maakt op geweldige prijzen!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle