Grote automerken laten auto's wegroesten om kosten te besparen

November 15, 2018

Doordat een aantal grote automerken, zoals Audi en Ford, momenteel bezuinigt op corrosiepreventie, is de kans op roestende auto's de laatste jaren sterk toegenomen. De verschillen per merk en model zijn echter groot.

 

 

 

Zweedse onderzoekers bekeken met een endoscoop holle ruimten, demonteerden panelen en keken hoe de auto’s zijn beschermd tegen roestvorming. Daaruit rolde een beoordeling in sterren. Vijf sterren zijn er onder meer voor de Audi A6 en de Renault Espace. Die roesten dus het minst snel. Over het algemeen scoren de Duitse autofabrikanten het best net als het Franse Renault.

 

De alom geprezen Japanners roesten juist relatief snel. De drie auto’s die het slechtst presteren op dit vlak, zijn namelijk de Japanse Honda Jazz, de Franse Citroën C4 Cactus en de Japanse Nissan Quashquai. Ook Volvo scoort met drie van de vijf sterren relatief slecht. De van oudsher Zweedse autofabrikant valt tegenwoordig onder het Chinese Geely. Kia, Subaru en Nissan vallen tenslotte eveneens in de laagste categorie.

 

Dit is het volledige overzicht:

 

5 Sterren: Audi A8, Audi A6, Mercedes S-Klasse, Renault Espace

 

4 Sterren: Audi A4 (inclusief Allroad en Avant), BMW 1 Serie, Lexus LS 500h, Mercedes A-Klasse, Opel Insignia Country Tourer, Renault Megane ST, Seat Arona, VW Golf, VW e-Golf, VW Passat Alltrack, VW Passat Variant, VW Tiguan/Tiguan Allspace

 

3 Sterren: Citroën C3 Aircross, Dacia Duster, Hyundai i30 Kombi, Hyundai Ioniq Electric, Jeep Compass, Kia Ceed, Opel Grandland, Peugeot 308 SW, Skoda Karoq, Volvo V60, Volvo XC40, VW T-Roc

 

2 Sterren: Citroën C4 Cactus, Ford Ecosport, Ford Focus, Ford S-Max, Honda Civic, Kia Stonic, Nissan Leaf, Nissan Qashqai, Subaru XV

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle