Chevrolet trekt de aandacht met een nieuw concept!

November 14, 2018

Sinds Chevrolet de eCOPO Camaro heeft gepresenteerd trekt de auto veel aandacht. Volgens sommigen is dit concept dan ook een goede blauwdruk voor de weg die elektrische rijden in zal slaan in de komende periode. De auto is dan ook vooral ontworpen om te presteren met een elektrische aandrijving.

 

 

Racen
De concept car van de eCOPO Camaro is ontwikkeld om te racen. Dit komt niet in de laatste plaats omdat verschillende ontwikkelaars van grote raceteams zich hiermee bemoeid hebben. De auto heeft 700 pk. Daarmee kan worden gezorgd dat de auto zich kan meten met racemonsters die op dit moment in de verschillende competities meedoen. Dit was dan ook een belangrijk uitgangspunt van de fabrikant bij het ontwikkelen van de auto.
 


Verjaardag

De Camaro heeft een verjaardag te vieren. Het is 50 jaar sinds het eerste model COPO uitkwam. Om die reden is de fabrikant met verschillende speciale edities van de auto bezig. Onder deze speciale edities is dus onder andere de volledig elektrische variant. Bovendien is de auto ook nog in ontwikkeling. Er wordt nog altijd op circuits mee getest om het voertuig alleen maar nog sneller te krijgen. De auto rijdt de kwart mijl nu in minder dan negen seconden. Dit is dan ook de standaard voor elektrisch rijden in de toekomst, zo stellen woordvoerders va de fabrikant. Dit is belangrijk.


Elektische doelen
De auto markeert een volgende stap in het bereiken van de elektrische doelen die Chevrolet voor zichzelf gesteld heeft. De auto’s die het gaat maken zullen meer en meer elektrisch worden aangedreven. Daarbij is het van groot belang dat de prestaties van de voertuigen niet minder wordt dan die van de huidige brandstofmodellen. Dit is altijd een voorwaarde voor de fabrikant geweest. Met de eCOPO Camaro lijkt dat voor het eerst ook echt gelukt te zijn. Nieuwe ontwerpers en technici zijn hier een belangrijke factor in gebleken.


24Cars is op zoek naar de nieuwe autojournalist van Nederland!
Ga naar de actiepagina en zie hoe jij met jouw schrijftalent kans maakt op geweldige prijzen!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle