Snelheidsduivel geflitst met 914 km/u in Brussel

October 5, 2018

De Luxemburger kon direct voor de rechter verschijnen nadat hij in Brussel werd geflitst met een snelheid van 914 km/u, waar de man aangaf niet harder dan 80 km/u te hebben gereden.

De Luxemburger werd in Brussel geflitst in de buurt van wegwerkzaamheden. Hij reed naar eigen zeggen iets meer dan 80 km/u waar hij 70 mocht. Daarvoor kreeg hij zoals gebruikelijk een schikkingsvoorstel in de bus, die hij netjes betaalde. Groot was zijn verbazing toen hij enkele dagen later alsnog een dagvaarding in de bus kreeg om voor de politierechter te verschijnen. 

 

Volgens de politie reed hij op het moment van de feiten 914 km/u, al waren ze zo beleefd de snelheid van de Luxemburger nog te corrigeren naar 859 km/u. Een vergissing dus, zo bleek al snel, maar ondanks dat een woordvoerder van de Brusselse verkeerspolitie erkent dat het om een fout gaat, moet de vermeende wegpiraat zich deze maand verantwoorden voor de politierechtbank. 

 

De Luxemburger gaat volgens de Belgische krant La Meuse een schadevergoeding eisen, aangezien hij al met al 1500 euro heeft betaald aan advocaten en vervoerskosten. Het is niet de eerste keer dat een dergelijke fout wordt gemaakt. In mei nog schrok een Waalse dertiger zich een hoedje toen hij een flitsboete in de bus kreeg. Hij bleek toen ook al geflitst met een duizelingwekkende snelheid van 696 km/uur.

 

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle