Ferrari komt met twee nieuwe limited edities

October 4, 2018

De eerste twee modellen uit de nieuwe serie 'Icona' van Ferrari zijn gelanceerd. Genaamd de Ferrari Monza SP1 en Monza SP2. 

 

De Ferrari Monza SP1 en SP2 zijn geïnspireerd op de meest iconische Ferrari’s uit de jaren ’50 en combineren die looks met de meest geavanceerde sportwagentechnologie van dit moment. Eigenlijk moeten we het hierbij laten want ze zijn zo ongekend mooi. Of ze ooit echt op straat verschijnen weten we ook al niet want Ferrari ziet al dit moois het liefst in handen komen van toegewijde klanten en verzamelaars.

De Ferrari Monza SP1 en SP2 zijneen ode aan Ferrari’s legendarische race-barchetta’s uit het verleden, waaronder de 1948 166 MM, de 750 Monza en de 850 Monza.

De Ferrari Monza SP1 is ontworpen als een compromisloze single-seat straatversie die een ongekende rijervaring biedt. De Monza SP2 biedt die rijsensatie als two-seater ook aan een passagier dankzij de toevoeging van een tweede zitplaats inclusief extra beschermende voorruit en roll-bar.

 

De Monza SP1 en SP2 hebben een uniek design, de beste gewicht-vermogensverhouding van alle barchetta’s dankzij het veelvuldig gebruik van koolstofvezel in de constructie en tal van opvallende details. Voorbeelden zijn de koplamp- en achterlichtunits, de velgen en het interieur. Voorzien van de krachtigste motor ooit gebouwd in Maranello – een 810 pk sterke V12 – accelereren de beide modellen in 2,9 seconden van 0-100 km/u en in 7,9 seconden van 0-200 km/u. Tot zover de tekst.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle