Met je oude diesel door Brussel kost je vanaf 1 oktober 350 euro!

October 2, 2018

Vanaf 1 oktober gaat het slot erop in Brussel als het gaat om de meest vervuilende dieselmotoren. Het gaat om auto’s met een Euro 0 of Euro 1 dieselmotor. Rijd je toch met deze bolide de stad binnen, dan riskeer je een boete van 350 euro.

Vanaf 2019 worden ook de dieselvoertuigen met Euro 2-norm en benzinewagens met euronormen 0 en 1 geweerd. Tegen 2030 wil Brussel zelfs alle diesels verbieden. De regels gelden voor personenwagens, maar ook voor bestelwagens tot 3,5 ton, bussen en touringcars. Het verbod geldt ook voor auto's die in het buitenland zijn ingeschreven, dus ook voor Nederlanders. Het is wel mogelijk om voor 35 euro per dag een dagpas te kopen, maar dat mag voor maximaal acht dagen per jaar. 

 

Intelligente camera's controleren of de voertuigen met de lage emissiezone in orde zijn. Momenteel staan er 184 camera's over het hele grondgebied gespreid. Tegen het einde van 2018 komen er daar nog eens een veertigtal bij. Om de bevolking de gelegenheid te bieden om zich aan te passen, was een overgangsperiode van 9 maanden voorzien, die op 1 januari begon en gisteravond afliep.

 

Op de website www.lez.brussels/nl is een simulator te vinden, waarmee kan worden nagegaan of auto's al dan niet aan de LEZ-normen voor Brussel voldoen. Auto's die zijn ingeschreven voor 1997 ingeschreven voldoen aan euronorm 0 of 1. Auto's die die zijn ingeschreven voor 2001, voldoen aan euronorm 2.

 

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle