Deventenaar Freddy redt bestuurder net voor fatale klap uit auto

October 2, 2018

Zelf zou Freddy (62) zich geen held noemen, zijn heldendaad ziet hij meer als plicht. Vrijdag op zaterdagnacht haalde hij in het pikkedonker een man uit zijn gecrashte auto, net voordat er een vrachtwagen met 90 km/u op botste.

De planner van PostNL was midden in de nacht op weg naar zijn werk in Hengelo toen hem links in de vangrail bij Azelo iets opviel. Zag hij daar nu een auto staan? Het was donker en hij kon het niet goed zien, maar Kolkman bedacht zich niet, remde en parkeerde zijn auto rechts in de berm om het te checken. Zijn gevoel klopte.

 

In de zwarte Audi, waarvan de lichten uit waren, was een man bezig zichzelf na een botsing in veiligheid te brengen. Kolkman schoot hem te hulp, hielp de gedesoriënteerde man oversteken, zette hem daar rechtop tegen zijn eigen auto en belde 112. "Hij had heel erg last van zijn rug", zegt Freddy Kolkman, die de man hoorde vertellen dat hij achter het stuur in slaap was gevallen. "Ik probeerde op hem in te praten, zei hem dat de ambulance eraan kwam en bleef stijf tegen hem aan staan. Hij wilde zijn portemonnee nog uit de auto halen, maar dat heb ik hem verboden. 'Niks portemonnee. Je blijft hier', zei ik."

 

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle