Conclusie na F1 in Singapore, Ferrari is goed in circuits met snelle bochten

September 21, 2018

Red Bull kan in zijn handen wrijven na deze uitspraak van Ferrari. Singapore staat bekend als een circuit met langzame bochten, waar Ferrari in 2017 nog op uitblonk. Hun huidige auto is meer allround en is niet meer goed op circuits waar de bochtsnelheid relatief laag is.

 

 De Ferrari domineerde dit seizoen in Spa en op Silverstone, circuits met snelle bochten. 'Afgelopen jaar hadden we de auto op maximale downforce afgesteld', vertelt Mattia Binotto tegen Auto Motor und Sport. 'Dit ging ten koste van de luchtweerstand. Voor langzamere circuits maakt dat niet uit.'

Dit jaar rijdt de Scuderia met minder downforce dan in 2017. 'Onze huidige auto is meer een allrounder met meer efficiënte downforce en daardoor beter op de snellere circuits', legt de technisch directeur van Ferrari op de Duitse site uit.

 

Mercedes sterker op bochtig circuit

Mercedes heeft zich daarentegen verbeterd voor het soort circuits van Singapore. Waar Valtteri Bottas in 2017 nog meer dan een seconde toe moest geven op Ferrari, was het nu slechts een tiende. Sebastian Vettel won alleen in de eerste sector een tiende ten opzichte van de concurrentie. De sector waar het op de motor aan kwam. 

 

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle