Red Bull-teambaas: "Verstappen heeft de wielen van zijn auto gereden"

September 17, 2018

Volgens Christian Horner heeft Max Verstappen in Singapore een zeer volwassen race gereden. De Nederlander eindigde op de tweede plaats achter Mercedes coureur Lewis Hamilton op het Aziatische stratencircuit.

 

Max Verstappen kon de race na een sterk optreden in de kwalificatie als tweede aanvangen. Bij de start werd hij gelijk onder druk gezet door de nummer twee in het klassement, Sebastian Vettel, die van de derde plek was vertrokken. De Red Bull-coureur hield de Duitser bij de eerste bocht achter zich, maar moest later in de eerste ronde toezien hoe de Ferrari alsnog langszij kwam. Tijdens de pitstoppen kwam Verstappen echter weer voor Vettel te liggen, waarna hij aan het einde van de race nog bij Hamilton kon aansluiten. De Limburger kwam de Brit echter niet voorbij, waarmee de tweede plaats het eindresultaat was in Singapore.

"Ik denk dat we er het absolute maximum hebben uitgehaald", blikt Horner terug op de race. "Max heeft het hele weekend de wielen van zijn auto gereden. Vanaf de eerste startrij had hij een redelijke start, maar werd er vervolgens op snelheid geklopt op weg naar de vijfde bocht, waar hij hoorbaar van baalde."

"Vervolgens ging deze Grand Prix vooral om het managen van de banden", vervolgt de teambaas. "Sebastian haalde als eerste de trekker over, waarna wij succesvol een 'overcut' wisten uit te voeren. De jongens hebben een geweldige pitstop geleverd, waardoor Max bij het uitkomen van de pits naast Sebastian zat. Daarna ging het tot einde van de race om het controleren va de banden."

Verstappen zat in de slotfase even heel dicht achter Hamilton, die tijd verloor in verkeer. Volgens Horner had de WK-leider echter nog wel wat snelheid achter de hand. "Ik denk dat Lewis nog wel een of twee tienden sneller had gekund", aldus Horner, die erg te spreken over de recente prestaties van Verstappen. "Ik denk dat Max sinds de race in Montreal extreem goed rijdt. Dit was ook weer een zeer volwassen optreden van hem. Hij heeft hard gevochten in een poging Sebastian van zich af te houden en daarna een stevige strijd geleverd bij het verlaten van de pits. Het werd nog even spannend toen ze een paar achterliggers tegenkwamen die hun eigen gevecht aan het voeren waren. Max kwam heel dicht bij aanval bij Lewis, maar meer kansen waren er niet."

"We hebben een sterk weekend achter de rug met Max en hopelijk kunnen we voor het einde van het jaar nog een paar podiumplaatsen pakken", sloot de teambaas af.

 

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle