De nieuwe handige app Pikaway kan je als eerst gebruiken in Antwerpen

September 12, 2018

In ANtwerpenAntwerpen word de nieuwe app Pikaway gelanceerd door Lab box. Dit is de incubator voor start-ups van D'Ieteren Auto's. De applicatie is gebaseerd op MaaS (Mobility as a Service) wil de gebruikers op een slimme en multimodale manier laten transporteren.

 

Antwerpen wordt de eerste Belgische stad de zal kunnen genieten van het positieve impact van Pikaway, nog voor het wordt uitgebreid naar de rest van het land. Om deze nieuwe applicatie te vieren, komt er ook een 'Pikaway'-wedstrijd waarbij de gebruiker een week lang de mobiliteitsdiensten van Pikaway gratis kan gebruiken.

 

Pikaway past overigens in de Maas-filosofie (Mobility as a Service) en wil de gebruikers maatwerk bieden op vlak van mobiliteit dankzij de realtime informatie. Het is een uniek concept met een routeplanner, een betaalfunctie en een reservatiemodule en dat allemaal op hetzelfde platform. Er worden de meest uiteenlopende mobiliteitsaanbieders gecombineerd : NMBS, De Lijn, Poppy (deelauto's en -scooters), taxi's hebben hun akkoord al gegeven, maar ook deelfietsen zoals Mobit en Cloudbike zullen deel uitmaken van het systeem.

 

De gebruiker krijgt dus een waaier aan mogelijkheden. De applicatie biedt verder een timing en een budget zodat de gebruikers hun route kunnen plannen in functie van hun eigen voorkeuren. Het is de bedoeling dat Pikaway operationeel zal zijn voor het grote publiek vanaf januari 2019.(Belga)

 

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   Share on Facebook
   Share on Twitter
   Please reload

   Featured Posts

   24Cars Event! 21 september!

   July 17, 2019

   1/1
   Please reload

   Recent Posts
   Please reload

   Archive
   Please reload

   Follow Us
   • Facebook Basic Square
   • Twitter Basic Square
   • Google+ Basic Square
   • Facebook - White Circle
   • Instagram - White Circle
   • Twitter - White Circle
   • YouTube - White Circle
   • Pinterest - White Circle