Deze auto gaat de concurrentie aan met de trein en het vliegtuig

September 7, 2018

Volvo komt met een nieuwe ontwikkeling die gaat concurreren met de trein en vliegtuig, die afstanden afleggen van ongeveer 300 kilometer of lager.

 

 

De zelfrijdende auto met de naam 360c  vereist geen enkele menselijke interactie. Je kunt desnoods slapend in een lekker bed je bestemming bereiken. Het conceptmodel is een volledig geautomatiseerd voertuig dat zijn passagiers van deur tot deur kan brengen. Zo vermijd je de rit naar het station of de luchthaven,  alsmede veiligheidscontroles en wachttijden.

 


 

Aangezien het net een rijdend kantoor is - of een slaapkamer, of een thuisbioscoop, of waar je de ruimte ook voor wilt gebruiken - is de afstand tussen huis en werk volgens Volvo niet meer zo belangrijk. Werken of relaxen doe je gewoon lekker onderweg: deze auto beleef je als een tweede woning. In theorie zou de Volvo 360c aldus voor een minder overspannen woningmarkt kunnen zorgen. 

 

 

Wellicht draven de auto-ontwerpers met deze laatste theorie een beetje door, maar zeker is in elk geval dat de 360c een futuristische visie vormt op reizen in je eentje, als stel of met het gezin. Volvo gebruikt de conceptcar tevens om aandacht te vragen voor de noodzaak om een universele veiligheidsstandaard in te voeren voor de communicatie tussen zelfrijdende voertuigen.

 

Want veiligheid is van oudsher belangrijk bij Volvo. Zo is de 360c erop gericht andere weggebruikers duidelijk te maken wat zijn intenties zijn, onder meer door combinaties van externe geluiden, kleuren, beelden en bewegingen. Verder worden de passagiers bij een eventuele crash in de slaapmodus extra beschermd. Volvo's ingenieurs bedachten hiervoor een speciale veiligheidsdeken in de slaapruimte die als driepuntsgordel werkt.

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!
Schrijf je hier in voor de community.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle