Je eigen auto ontwerpen, een droom die uitkomt!

August 13, 2018

Op 68 jarige leeftijd kan Frank van Rouendal eindelijk in zijn eigen ontwerp rond scheuren! Dit project heeft meer dan 45 jaar geduurd en met trots presenteert hij zijn racemonster! 

 

Weinig woorden zijn inmiddels zo versleten als ‘passie’. Maar als Frank van Rouendal (68) het woord gebruikt als hij vertelt over het bouwen van zijn eigen auto, dan klinkt het weer zoals het in de Van Dale staat: ‘hartstochtelijke liefde’. Liefde voor de droomauto zelf, maar meer nog voor het eigenhandig maken van een technologisch meesterstuk dat hiervoor niet bestond. Van Rouendal: „Je mag het een obsessie noemen, hoor, maar het is geen obsessie die me te gronde richt.”
 

Integendeel, voor de werktuigbouwkundig ingenieur Van Rouendal is de auto een levensvervulling. Al 45 jaar lang gaan al zijn vrije uren op aan het schetsen, ontwerpen, ontwikkelen en (laten) bouwen; 9.600 uur alleen al sinds 1999, toen hij echt begon met bouwen en zijn ‘auto-uren’ ging bijhouden. Hij heeft inmiddels meer dan 1.200 tekeningen gemaakt, werkt nauw samen met leveranciers in Nederland, Duitsland, Italië en Zuid-Afrika, en voor het geld dat hij erin stak kun je een aardig huis kopen in zijn woonplaats in Twente.
 

 Waar velen van dromen en wat sommigen ook vergeefs proberen, is Van Rouendal gelukt: het prototype van zijn exclusieve sportauto is klaar. Als enkele gefortuneerde autoliefhebbers 250.000 euro willen neertellen voor een exemplaar van de Silvermine 11SR, kan Van Rouendal de auto gaan produceren in een zeer beperkte oplage van zeg vijf stuks. „Dan begint weer een nieuw avontuur.”
 

Maar eerst vertelt Van Rouendal over zijn lopende avontuur, in het kantoor achter zijn woonhuis. Een schaalmodel van de Silvermine siert een bureau en 3D-tekeningen van de auto rouleren op een computerscherm. Op een werktafel liggen gefiguurzaagde stukjes triplex. „Ik ben bezig met een model voor de achtervleugel”, zegt Van Rouendal. „Dat zul je wel zien als we zo meteen de auto gaan bekijken.”


 

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!
Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle