Het tekort aan huizen wordt opgelost door autonoom rijdende auto's!

August 2, 2018

De huizencrisis zou opgelost kunnen worden met de opkomst van auto's zonder bestuurders, de autonomen auto's. Dit zou er namelijk toe kunnen leiden dat parkeergarages in de stad veranderd worden in kleine woonruimtes.

 Geautomatiseerde auto's kunnen namelijk buiten de stadscentra parkeren nadat ze hun eigenaren hebben afgezet. Dat zou volgens Brits onderzoek ruimte vrijmaken voor honderdduizenden nieuwe woningen, die kunnen worden gebouwd op plekken van bovengrondse parkeergarages. Het idee is geopperd in een Brits rapport over de 'toekomst van mobiliteit'. Transportminister Jesse Norman zei dat het gebruik van zelfrijdende voertuigen en deeltijdauto's het mogelijk maakt om de meeste parkeergarages in de stad te verwijderen. 

 

Behalve dat ze elders geparkeerd kunnen worden, hebben auto's zonder bestuurder ook minder parkeerruimte nodig doordat autonoom rijdende auto's strakker kunnen worden geparkeerd. Dit komt doordat het in de parkeergarage niet nodig is om mensen via een portier toegang te verlenen tot de auto. In Engeland wordt £ 12,1 miljoen euro vrijgemaakt voor zes projecten met betrekking tot de ontwikkeling van 'connected en autonoom rijdende auto's.


Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!
Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle