Met deze app kan je zien hoeveel je bespaart met een elektrische auto!

July 31, 2018

Audi komt met een nieuwe en gratis app, zodat rijders kunnen kijken of het interessant is om voor een elektrische auto te kiezen.

Met de nieuwe app 'e-experience' wil Audi bestuurders van auto's met een verbrandingsmotor overhalen om te kiezen voor een elektrisch aangedreven exemplaar. Aan de hand van de ritgegevens wordt via de app een simulatie gemaakt. Deze wordt vergeleken met de mogelijkheden van de eerste elektrisch aangedreven Audi, de e-tron. Op die manier kunnen bestuurders zien of een elektrische auto zinvol is voor hen. Ook kunnen ze na afloop van elke rit zien wat een elektrische auto zou verbruiken op hetzelfde traject en bij dezelfde rijstijl.

De gebruikers krijgen eveneens inzicht in hoe de accu zich zou gedragen en wat de resterende energie in de batterij zou zijn (na de rit) en hoe lang de batterij vervolgens moet bijladen voor deze weer helemaal is opgeladen. Ook stuurt de app gegevens met betrekking tot mogelijke laadpunten in de buurt.

Uiteraard geeft de e-experience-app ook inzicht in de hoeveelheid lokale CO2 die men kan besparen door elektrisch te rijden. Tevens wordt een simulatie gemaakt die de brandstofkosten vergelijkt met de prijs van de (potentieel) verbruikte elektriciteit. Op die manier kunnen automobilisten volgens Audi meer inzicht krijgen in elektromobiliteit. De app Audi e-xperience is gratis en werkt zowel met Android/Google Play als iOS/App Store.


Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!
Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle