Meest voorkomende autoschade!

July 23, 2018

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe voorzichtig je ook bent met je auto, een kras of deuk in je bolide is zo gemaakt. Hier lees je welke autoschade het meest voorkomt en wat je moet doen om dit te herstellen!
 

Een deuk in de bumper

 

Steeds meer auto’s worden uitgerust met een camera, die vanzelf inschakelt als je achteruit rijdt. Door op het scherm in de auto te kijken wat er achter je gebeurt, is de kans op een deuk in de bumper een stuk kleiner. Toch kan het alsnog gebeuren dat je tegen een paaltje of een ander object aan rijdt, waardoor er schade ontstaat. 
 

Een deuk in de bumper wordt gerepareerd door de bumper eerst uit te deuken. Vervolgens wordt er lak aangebracht op de uitgedeukte bumper, zodat je de schade niet meer ziet. Een ernstig beschadigde bumper kan het beste vervangen worden. 
 

In 2015 ging een filmpje viraal waar je een auto kon uitdeuken met heet water. Of het verstandig is, is een tweede. Maar voor de echte doe het zelfver

 

Schade aan de velgen

Rijd je met je wiel tegen een stoeprand aan bij het inparkeren, dan kan er schade aan de velgen ontstaan. Kleine krasjes kun je verhelpen met een autospuitbus, grotere beschadigingen laat je door een expert oplossen. Diepere krassen in de velgen kunnen bijvoorbeeld gerepareerd worden door de velgen te polijsten. Dit wordt ook gedaan bij velgen oxidatie. Dit kan echter ook een mooi moment zijn om je auto te vernieuwen met een setje nieuwe velgen. Een voorbeeld van een website waar je uren online door het assortiment kunt bladeren en uiteindelijk je nieuwe velgen kan monteren is op http://www.wheelpoint.nl/. Een van de bekendste merken zijn GMP velgen, maar ook als je wat krapper bij kas zit zijn er mogelijkheden zoals tweedehands autovelgen.

 

Kras- of lakschade

Rijd je met je auto ergens tegenaan, dan heb je vrijwel altijd lakschade. Ook kan lakschade ontstaan door bepaalde externe omstandigheden, zoals het weer (een fikse hagelbui), eikeltjes die uit een boom vallen en helaas ook vandalisme. 
auto schade

Lakschade wordt snel en gemakkelijk gerepareerd, simpelweg door de krassen of andere beschadigingen in de lak op te vullen. Zit er ook een deuk in de auto, bijvoorbeeld omdat je tegen een paaltje bent gereden? Dan wordt de auto eerst uitgedeukt en wordt vervolgens de lakschade verholpen. Ruitschade

Tijdens het rijden kan er plotseling een steentje van het wegdek omhoog schieten. Komt dit steentje op de ruit van je auto terecht, dan kan er een ster in de ruit ontstaan. Door een ster in de ruit snel te laten herstellen, voorkom je dat de schade erger wordt. Ga je niet snel genoeg naar een automonteur om de schade te laten herstellen? Dan kan het zo zijn dat de complete ruit van je auto vervangen moet worden. 

Een sterretje in de ruit is vaak gratis te vervangen, zoals op independer te lezen valt.
 

Dit is ook het geval als de ruit van je auto volledig beschadigd is, bijvoorbeeld door vandalisme. Ook komt ruitschade veel voor bij auto-inbraken. Om in je auto te kunnen komen, en bijvoorbeeld je radio te stelen, wordt de ruit ingeslagen.
 


Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!
Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle