Beller in de auto staat voor gek

July 18, 2018

In Norwich (GB) loopt momenteel een test die waarschijnlijk over de hele wereld zal worden gevolgd. Wanneer een mobilist niet handsfree belt tijdens het autorijden wordt die voor gek gezet met een verkeersbord.

 Het systeem vangt signalen op van mobiele telefoons van automobilisten waarmee wordt gebeld, maar ook wanneer het gaat om sms'en of online browsen. De borden bestaan uit een symbool van een mobiele telefoon met een streep er doorheen, om bestuurders eraan te herinneren hun telefoons niet te gebruiken tijdens het rijden. Het systeem kan 2G-, 3G- en 4G-telefoonsignalen oppikken.

 

Het systeem is tevens een soort digitale schandpaal doordat ook medeweggebruikers zien dat in de auto voor hen een mobiele telefoon wordt gebruikt tijdens het rijden. Momenteel worden drie systemen getest in Norwich, maar als de test slaagt, worden de borden mogelijk wereldwijd geïntroduceerd. Landen als Argentinië, Slovenië en Nieuw-Zeeland hebben al interesse getoond. De technologie kan de auto's niet registreren of boetes afgeven. Ook kan het niet zien of de bestuurder zit te bellen of een medepassagier.

 

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!
Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle