Tiener redt tegen alle verwachtingen in een auto die vastzat in de Waddenzee

July 5, 2018

Niets is onmogelijk, vindt automonteur Stan (19). Nadat de tiener moest vluchten voor de opkomende zee, heeft hij zijn auto noodgedwongen in het wad laten staan. Terwijl iedereen de tiener voor gek verklaart, ging hij donderdag een poging wagen om zijn wagen van de sloop te redden. „Gewoon proberen te starten.”

 


Dat hij zelf automonteur is, helpt natuurlijk mee. „Eerst de bougies eruit draaien, het water eruit, de inlaatkanalen weer droog krijgen, zodat er weer alleen lucht in wordt gezogen”, legt hij uit. „Gewoon proberen. Kijken wat ’ie doet.”

Klinkt moedig, maar Stans vrienden hebben er weinig vertrouwen in. „Die zeggen dat ik gek ben. Maar dat ben ik ook wel een beetje”, lacht Stan. „Anders was ik daar niet beland.”

’Kost veel geld’

Zijn auto stond inmiddels al enkele dagen in de Waddenzee, nadat hij met vrienden, en twee auto’s, naar Groningen reed. Hij maakte een tussenstop aan het strand. „We waren het strand op gereden. Waarom? Je kon er heel makkelijk op. Maar toen zaten we ineens vast, en zakten we helemaal weg.”

De vrienden moesten vluchten voor de stijgende zee. De auto werd achtergelaten. „Niet slim, zeg maar”, zegt Stan terugkijkend. „Het gaat me veel geld kosten. Ik ben bang dat ik m’n auto ook niet meer lopend krijg. Zeewater is erg slecht. De elektrische circuits houden natuurlijk niet van water. Bovendien heb ik zelf een bedrijf gebeld om ’m daar weg te krijgen. Ook die kosten zijn voor mij.”
 


’Mooi verhaal’

Zijn Ford Fiesta stond overigens te koop voor 1025 euro. Dat zal Stan er niet meer voor krijgen. Wel gaat hij morgen of dit weekend zijn auto halen; start ’ie, dan gaat de auto op een aanhanger, om de tocht naar Helmond te maken. Zo niet, dan brengt Stan hem naar de sloop, ergens in Friesland.

„We gaan een bietje proberen”, klinkt het met Brabantse tongval. „Maar de auto was niet veel waard. We zien wel. Het is ook een mooi verhaal voor later.”

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!
Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle