Een gouden tip om het hacken van je sleutel te voorkomen!

July 5, 2018

De “relay attack”! Dit is de benaming die mensen gebruiken voor een auto die op een makkelijke manier gestolen kan worden. Steeds meer autobezitters beseffen dat hun wagen met een “keyless entry“ een steeds makkelijkere prooi is voor de crimineel van nu!
 

En niet onterecht. De politie van het Engelse West Midlands gaf eerder de beelden vrij van een roof van een nieuwe Mercedes. Te zien is hoe twee capuchons aan komen rijden in een, waarschijnlijk gestolen, auto. Vervolgens gaat een van hen bij het huis staan om het signaal van de keyless entry sleutel op te vangen en te versterken (relay), terwijl de ander de auto openmaakt (attack). Vervolgens rijden ze gewoon weg met de dure Duitser, zonder enige vorm van braakschade.Nu er meer en meer auto’s op zeer eenvoudige wijze gestolen worden door middel van de “relay attack” groeit het besef dat je als autobezitter niet meer veilig bent voor autodiefstal als je auto is voorzien van zgn. “keyless entry“, oftewel sleutelloze toegang.En… wegEn niet onterecht. De politie van het Engelse West Midlands gaf eerder de beelden vrij van een roof van een nieuwe Mercedes. Te zien is hoe twee capuchons aan komen rijden in een, waarschijnlijk gestolen, auto. Vervolgens gaat een van hen bij het huis staan om het signaal van de keyless entry sleutel op te vangen en te versterken (relay), terwijl de ander de auto openmaakt (attack). Vervolgens rijden ze gewoon weg met de dure Duitser, zonder enige vorm van braakschade.
 

 

Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!
Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle