De authentiek patina ‘Barnfind’ Porsche 356A Speedster, heeft een prijs kaartje

April 25, 2017

 

 

Barnfinds’ blijven hot op de klassiekermarkt, dat blijkt wel uit de veiling afgelopen weekend van veilinghuis Auctions America –onderdeel van RM Sotheby’s- tijdens hun jaarlijkse Hilton Head Auction in South Carolina. Deze ‘barnfind’, een Porsche 356A 1600 Speedster werd volledig origineel aangetroffen, niet in een oude gammele schuur, maar in een garage waar hij sinds 1975 opgeslagen was. Het deed de bieders vol enthousiasme de portemonnee trekken.


3502 dollar


De Porsche die onder de hamer ging in South Carolina was maar liefst 59 jaar in handen van dezelfde eigenaar. De auto rolde in 1957 in de kleur Aquamarinblau van de band en werd dat jaar in Chicago geleverd aan zijn eerste en enige eigenaar, de heer John Casper. De heer Casper betaalde indertijd 50 dollar aan op de auto, die een prijskaartje had van 3502 dollar. De eigenaar stond bekend als een ware liefhebber en werd dan ook regelmatig gezien met de auto bij evenementen van Porsche Club of America. De onderhoudshistorie gaat terug tot een tellerstand van 25 duizend miles. 1975 was het laatste jaar dat de Porsche de weg opging, de eigenaar kon, spijtig genoeg, sinds dat jaar niet meer met de auto rijden en zo belandde de Porsche in een garage. Een garage waar hij ruim 40 jaar zou vertoeven alvorens hij opnieuw de harten van Porsche liefhebbers wist te stelen.

Lees meer op vierenzestig

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle