De comeback van een klassieker als Lada Niva

April 14, 2017

Wie kent hem nog, de Lada Niva? Misschien als je diep in het geheugen graaft want deze Russische 4×4 stamt uit het jaar 1977. En nu 4 decennia later, is er een speciale editie van de cultklassieker gemaakt. 

Symbool voor het communisme

Het is de maand van de comebacks. Begin april werd de wereld al verblijd met een gloednieuwe versie van de oldschool bus Citroën HY. Daarbij gaat het echter slechts om een conversiekit, die je kunt monteren op een moderne bus. Maar de Lada Niva komt er echt.

 De Lada Niva is een goedkope terreinwagen met een dubieuze reputatie. Samen met de Oost-Duitse Trabant groeide de VAZ-2121, zoals de wagen officieel genoemd wordt, uit tot de vierwielers die symbool stonden voor het communisme.

Lees meer op want

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square