Een klassiek model in een modern jasje

April 13, 2017

 

David Brown Automotive's Speedback GT, een moderne interpretatie van de Aston Martin DB5, heeft er een MINI broertje bij!

 

 

Eerder deze week kondigde David Brown Automotive al aan dat het op korte termijn een tweede model zou presenteren. De Project 2 blijkt geen roadster, maar een herziene versie van de originele Mini. Waar de Speedback GT een duidelijk modernere koets heeft dan z'n inspiratiebron de JaguarXK, staat deze Mini Remastered erg dicht bij het origineel.
 

 

Apple Carplay

Toch zijn er veel verschillen met de Mini die tot 2000 in productie was. David Brown heeft het iconische kleintje omgebouwd tot een hebbeding vol moderne en fraaie details. Met name in het interieur wordt dat duidelijk. Een modern touchscreen-systeem met Apple Carplay en Android Auto wordt omgeven door een dashboard in carrosseriekleur. De middenconsole bestaat uit een fraaie aluminium knoppenrij voor de bediening van het ventilatiesysteem, aan de onderzijde bijgestaan door ventilatieroosters die uit een moderne Mercedes lijken te komen. Ook de hendels om de deuren mee te openen komen ons bekend voor: Fiat gebruikt soortgelijke exemplaren in de 500. Fraai gestikt leer, mooi hout en vooral heel veel aluminium zorgen voor een hoogwaardige uitstraling.

Zie hieronder de De David Brown Automotive Speedback GT

 

Lees meer op autoweek

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle