Dit was Ferrari’s verzeten tegen de F1-reglementen

April 11, 2017

De Italianen konden er wat van als de F1-reglementen niet in hun voor deel viel. Meestal waren het loze dreigementen maar af en toe werden zaken concreet. Deze prachtige Ferrari 637 is daar een voorbeeld van.

Ferrari was zeker niet onbekend met de Amerikaanse racerij. In vroeger tijden deed nog weleens een Italiaanse sportwagen mee aan bijvoorbeeld de Indy 500 en ook in de Can Am-racerij was de rode brigade present met auto’s als de 712 Can Am. De 637 die in dit artikel centraal staat stamt uit de jaren ’80 en was bedoeld voor deelname aan het CART-kampioenschap, waar ook de Indianapolis 500 onder viel.

 

Enzo had er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag de Indy 500 nog eens zou winnen, want het is samen met de Grand Prix van Monaco en de 24 uren van Le Mans één van de absolute klassiekers op de internationale racekalender. Bovendien was Ferrari ontevreden over de reglementen die met name op het gebied van motoren de vrijheid van constructeurs behoorlijk inperkte.

lees meer op News Locker

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle