Deze Porsche is nog lichter dan een F1-auto!

April 3, 2017

Deze Porsche uit 1968 was namelijk nog veel lichter in gewicht. Misschien niet de meest succesvolle race-Porsche. Maar de Porsche 909 Bergspyder was ontworpen met de hillclimb-wedstrijden in het achterhoofd. En bij dit soort wedstrijden komen juist de kleine en lichte auto’s veel beter van pas.
 

In die tijd was de heuvelklim zeer populair en Porsche won vele races met onder meer de 906 en de 910. Er gingen echter geruchten dat Ferrari op de proppen zou komen met een zeer snelle auto en als reactie daarop startte Porsche de ontwikkeling van de 909, uiteraard onder leiding van Ferdinand Piëch.
 

Deze Porsche-nazaat was later onder meer verantwoordelijk voor de legendarische 917 en wist dus hoe je een snelle auto in elkaar schroeft. Uiteraard zat er ook weleens een mispeer tussen en de 909 kunnen we helaas in dat rijtje scharen.

Lees meer op News Locker

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

24Cars Event! 21 september!

July 17, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square