Kunnen auto's straks ook jouw griep voorkomen?


Land Rover en Jaguar gaan in toekomstige modellen ultraviolet licht gebruiken om virussen en microben te bestrijden. Het systeem word in de airconditioning ingebouwd.

Onderzoekers testen op dit moment hoe UV-licht in toekomstige auto's van Jaguar en Land Rover superbacteriën en virussen kan elimineren, voordat deze de inzittenden kunnen infecteren. Ultraviolet licht wordt veel gebruikt voor het steriliseren van lucht en vloeistoffen in de medische wereld, maar in autowereld zou dit een unicum betekenen. Jaguar heeft nog geen introductiedatum genoemd.

De huidige airconditioningsystemen van de elektrische Jaguar I-PACE en Range Rover Sport maken al gebruik van een ionisator om micro-organismen te isoleren. UV-licht gaat nog een stap verder. Blootstelling van ziekteverwekkers aan UV-licht vernietigt volgens Jaguar verbindingen in het DNA van schadelijke micro-organismen en maakt ze daardoor ongevaarlijk voor de mens.

"De gemiddelde automobilist brengt maar liefst 300 uur per jaar achter het stuur door. We kunnen auto’s dus maar beter goed uitrusten voor het toedienen van preventieve gezondheidszorg. Zeker nu autodelen in opkomst is.” - Dr. Steve Iley, hoofd medische staf bij Jaguar/Land Rover. Volgens immunologie-expert dr. Hellmut Münch, CEO van de Medical Enzyme Research Association, is de opkomst van superbacteriën en virussen een van de grootste bedreigingen voor de mensheid.

Bron

#griep #ziekte #Jaguar #LandRover

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle