De Ford Mustang in de spotlights, het racepaard onder de auto’s


Ford bracht zijn eerste Mustang op de markt in 1964. Stylist Jhon Najjar liet zich inspireren door het gevechtsvliegtuig, de P-15 Mustang. Het dominante doch speelse karakter, de uitstraling van kracht, het vermogen en flexibiliteit waren de ingrediënten om de mustang te ontwerpen en geboren te laten worden. In de film Le Gendarma de Saint-Tropes kon men een glimp van het eerste exemplaar opvangen en veel mensen werden door het sportieve uiterlijk en de lage prijs gemotiveerd om deze auto in de garage te hebben. Ford draaide overuren op de produtielijnen om aan de vraag te kunnen voldoen. Het gebrul van de motor gaf zonder je het gevoel dat je het moest opnemen tegen een leeuw, oog in oog met kracht en zeer veel uithoudingsvermogen. Een leeuw die je moest temmen om volledige controle te kunnen krijgen. De auto werd op een gegeven moment een eyecatcher in elke Hollywood film en veel acteurs en actrices hebben dan ook het genot mogen ervaren van deze priveleges in hun filmrol. Tegenwoordig is de mustang in een nieuw jasje gestoken en hebben de innovators niet stil op de stoel gezeten qua mechaniek en techniek maar het gebrul van de leeuw en het willen temmen ervan is nog steeds terug te vinden in iedere Mustang zodra je de motor start. Laat ons weten welke auto u enthousiast maakt en waarom. Bedankt voor het lezen van dit artikel en blijf ons volgend voor meer leuke artikelen die binnenkort worden gepubliceerd. Dit artikel is ingestuurd door: Chris Coenders! Ook jouw artikel op de nieuws site en social kanalen van 24Car? Stuur hier jouw artikel in!

#FordMustang #Ford #Mustang

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle