De nieuwe Lamborghini Huracan


Daar is 'ie dan, 4 jaar na de introductie van de Huracan LP610-4 vindt Lamborghini het tijd voor een facelift. Als we naar de foto’s kijken zien we hier eigenlijk een Huracan Performante Lite. De Lamborghini Huracan EVO is net zoals de nieuwe R8 te herkennen doordat hij niet veel veranderd is vandaar dat het een facelift is. Laten we kijken naar de Huracan EVO. De voorbumper is naar mijn mening wat agressiever geworden en daardoor lijkt de auto wat breder. Als we dan doorgaan naar de zijkant van de auto is hij zo goed als niks veranderd. Het enige wat opvalt zijn andere velgen die er naar mijn mening een stuk frisser uitzien dan bij de Huracan LP610-4. Vanaf de zijkant gaan we zo door naar de achterkant. Hier zien we wel wat grote verschillen. Er zijn nu 2 centrale uitlaten net zoals bij de Performante. Ook zien we dat de auto een lipje heeft en geen spoiler. Ik vind het persoonlijk niet zo mooi. Als je grote veranderingen wil zien moet je naar het interieur kijken. De meesten zullen zien dat het een echt Lamborghini interieur is, maar toch volledig vernieuwd. De middenconsole is nu een digitaal scherm. Gelukkig is de belangrijkste knop gebleven: DE RODE KNOP! De EVO krijgt een 5.2 liter V10 met 640 pk, wat 30 pk meer is dan de “normale” Huracan, maar even veel als zijn circuit broertje, de Performante. Het koppel bedraagt 600 Nm bij 6000 touren! Verder zijn de prestaties bizar te noemen! In 2,9 seconden ben je op 100km/uur! Trap je hem door zit je met 9 seconden op de 200km/uur. Als je in Nederland woont kan je niet zomaar de topsnelheid testen, daarom helpt Lamborghini je om te vertellen wat de topsnelheid is: 325 km/uur! Leuk feitje: De Huracan EVO heet niet de Huracan LP640-4, want veel mensen vinden al die toevoegingen veel te ingewikkeld en dat merkte Lamborghini ook, dus noemen ze hem gewoon Huracan EVO. EVO staat natuurlijk voor evolution en dat houdt in dat het zeg maar doorontwikkeld is, oftewel een facelift. Ik zou ook mijn mening geven over de auto. Ik was heel erg benieuwd toen ik hoorde dat er een nieuwe Lamborghini Huracan zou komen. Met het huidige model heb ik niet zo veel, ik vind hem een beetje tam voor een Lamborghini. Toen de Performante uitkwam was ik er gelijk verliefd op! Zo hoort de Huracan er uit te zien. De Huracan EVO kwam uit en ik keek naar de afbeeldingen en toen dacht ik, dit is het weer net niet. Voorkant is prima, zijkant ook, maar de achterkant vind ik maar vreemd, vooral het lipje. Naar mijn mening hoort dat niet bij een Lamborghini.

Dit artikel is ingestuurd door: Dawid Stelma Ook meedoen aan onze winactie? Stuur hier jouw originele artikel in!

#Lamborghini #LamborghiniHuracan #WINACTIEautojournalist

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle