Tesla Model 3 mag officieel in Nederland de weg op


Goed nieuws voor iedere Nederlander die al een tijdje zit te wachten op de Model 3. Het nieuwste model van Tesla heeft een typegoedkeuring van de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gekregen. Tesla geeft aan dat de duurste variant van het budgetmodel in februari geleverd wordt.

Toch heeft dit nieuws een wrange nasmaak. De Model 3 is in het leven geroepen om een goedkopere optie te bieden, een elektrische auto voor de normale man. In februari zal alleen de Long Range All-wheel Drive versie van €58.800 uitgeleverd worden en de Performance-versie van zo’n bijna €70K. Niet wat je noemt middenklasser. Ter vergelijking: een Audi A4 wordt een luxe middenklasser genoemd en heeft een voordeliger prijskaartje: €42K, een Ford Mondeo Hybride is zelfs nog €4000 goedkoper. Natuurlijk heb je dan maar een ‘normale’ benzine aangedreven auto, maar op gebied van luxe heb je niks te klagen. Het instapmodel van de Model 3 zal wel verschil gaan maken, de goedkoopste variant moet zo’n 35 duizend euro gaan kosten.

Tesla kondigde eerder vandaag aan de prijs van de eigen Superchargers flink te verhogen. Een kilowattuur gaat 8 eurocent omhoog naar €0,28. Een fikse prijsstijging, maar ondanks dat is de Supercharger nog steeds goedkoper dan stroom tappen bij Fastned. Het internationale netwerk rekent een vanafprijs van €0,35 per kWh.

Dit artikel is ingestuurd door: Derek Woudstra

Ook meedoen aan onze winactie? Stuur hier jouw originele artikel in!

#Tesla #Model3

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle