Ritsen in Nederland!


Ritsen, overal op de Nederlandse snelwegen moeten we tegenwoordig ritsen. Ritsen is kinderlijk eenvoudig, maar waarom veroorzaken wij, als automobilisten, toch altijd kilometers lange files op het stuk waar massaal ingevoegd moet worden?

Langs de snelweg staat een bord dat er over 500 meter geritst moet worden. Simultaan met dit bord, trapt het gros van de automobilisten spontaan op de rem, want laten we niet vergeten dat ritsen eng en spannend is. Knipperlichten naar rechts gaan aan en volledig in paniek, met een blik in hun ogen als een hert dat in de koplampen kijkt, duwen de automobilisten hun koekblik een rijstrook naar rechts.

Dan heb je natuurlijk ook nog altijd van die über-aso’s in hun dikke leasebakken die op de linkerbaan blijven rijden en niet lijken te begrijpen dat we toch écht moeten gaan ritsen. Zij lijken soms zelfs gas bij te geven.

Paniek, ritsen over 100 meter staat er op het bord dat zojuist langs de kant van de weg stond . Ho, rustig aan nu. Allemaal even remmen. Juist, neem je tijd.

Chaos, want op het bord staat: ritsen vanaf hier. Chaos is het enigste juiste woord dat deze situatie kan omschrijven, want we staan stil. Bumper aan bumper en ja hoor, die macho’s die zojuist nog met 130 km per uur over de linker baan vlogen willen nu plotseling wel invoegen. No way José, dat kunnen ze vergeten, hadden ze maar eerder in moeten voegen.

Voor we het weten kan het gas er weer op, geen file meer. Het is net alsof we nooit stil hebben gestaan. Na nog geen minuut komen de snelle jongens, die we zojuist met z’n allen nog even een lesje hebben geleerd, weer met Mach 3 voorbij, want sommige mensen zullen het ook nooit leren.

Maar laten we nou eens een voorbeeld nemen aan die linkerbaan terroristen, die snelle jongens die pas op het allerlaatste moment invoegen.Waarom wij zouden willen zijn zoals zij? Waarom zouden we pas op het allerlaatste moment naar rechts gaan? Misschien omdat de snelle jongens daadwerkelijk lezen wat er op de verkeersborden staat en niet paniekeren bij het woord ritsen? Of omdat zij niet vol in de ankers gaan en vervolgens kilometers file veroorzaken, maar gewoon netjes doorrijden tot het bord: ‘ritsen vanaf hier’? Of is het misschien zo dat zij niet de aso’s zijn, maar dat juist de bestuurders die 500 meter eerder naar links zijn gegaan en vervolgens geen ruimte maken om te ritsen de barbaren zijn?

In Nederland kan iedereen lezen, maar waarom lijkt het er dan toch altijd zo sterk op dat het woord ritsen mensen spontaan tot analfabeet maakt? Het is zo simpel! Doe gewoon wat er op de borden staat, rits pas waar dat aangegeven staat, geef elkaar de ruimte en voor u het weet zit u thuis met moeders de vrouw en de koters aan de gekookte aardappelen!

Dit artikel is ingestuurd door: Koen Cleopas Ook meedoen aan onze winactie? Stuur hier jouw originele artikel in!

#File #Nederland #Verkeer

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle