McLaren brengt de 720S Spider uit


Na 1,5 jaar wachten was de lancering eindelijk zo ver deze week. McLaren heeft het slim gedaan om het in december te doen, want dan kunnen de eerste klanten hem in maart hem al ontvangen en kunnen ze gelijk van het mooie weer genieten. De 720S Spider is de open versie van de 720S. Op de foto's is te zien dat het model vrij weinig is veranderd met de coupe versie, behalve het dak en de achterkant natuurlijk en dat komt doordat het dak toch ergens weggestopt moet worden.

Het dak gaat in 11 seconden open en dicht tot een snelheid van 50 km per uur. Meestal is een Spider versie ook een stuk zwaarder, maar het frame is sterk genoeg en hoeft dus niet verstevigd te worden. De Spider versie is dus 49 kilo zwaarder.

De prestaties van de McLaren 720S zijn nog steeds goed in orde! Dat houdt dus in dat hij nog steeds een twinturbo V8 motor heeft met 720 pk en in 2,9 seconden naar de 100 km per uur zit. De 100 naar 200 km per uur is hij nu een tiende seconde slomer: 7,9 seconden. Als we naar de topsnelheid gaan kijken is die wel flink omlaag gegaan van 341 km per uur naar 325 km per uur. Hier in Nederland is dat geen probleem, maar als je de grens overgaat naar Duitsland wel..

Ik zelf ben groot fan van de spider varianten, maar aan de 720S Spider moet ik zelf vooral aan de achterkant wennen. Ook aan de zijkant als het dak open is.

Dit artikel is ingestuurd door: Dawid Stelma Ook meedoen aan onze winactie? Stuur hier jouw originele artikel in!

#McLaren #720SSpider #WINACTIEautojournalist

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle