Mijn grijze Nissan Micra


Racen gaat mij niet om camera's. Racen gaat om de motoren. De agressiviteit die er in het geluid zit. Dat gevoel dat het lichaam één wordt met de rest van de auto. En de weg die het dan begeleidt.

Mijn grijze Nissan Micra 1.0 ligt geweldig op de weg. Het voelt aan als een kart. Totdat hij harder dan 50 gaat, dan begint de uitdaging. Het stabiele gevoel veranderd in een gevoel van vliegen. Het kan alle kanten op. De wind blaast de Micra uit 2005 van links naar rechts en ik moet hem stabiel houden. De Micra heeft wel een mooi stuur dat lekker in de handen ligt. Gelukkig heb ik ook wat geoefend op een Playseat met een Logitech stuur dat nog wel even wat beter in de handen ligt. Zo weet ik de auto nog net binnen de lijntjes te houden (als ik daar al zin in heb). Anders gaan we gewoon over de lijntjes, door rood, oranje, groen, geel, mijn Micra en ik zien de kleuren niet meer! We zien de auto's om ons heen. Die agressiever en agressiever worden maar zelden ongelukken maken. Max: zou hij Nederland dan toch beter maken? Of gaat het allemaal zo snel omdat het steeds drukker wordt op de weg? Of... Of ligt het dan toch aan mijn Micra 1.0 uit 2005 met om en nabij de 100.000 kilometers op de digitale teller? Met zo weinig motorpower, toch het verkeer bijhouden en een hoop voorbijrijden is niet makkelijk. Bij het stoplicht haast vol gas moeten geven is zielig voor het motortje. Ze moet te hard werken. Om alleen maar bij te blijven met de anderen. Het doet deze amateurcoureur pijn zijn huidige autootje zo te moeten behandelen. Meer liefde kan ik haar nu gewoon niet geven. Ze kan niet op slot van binnenuit. Ze heeft hele dunne sloffen (bijna zoals Charlie Chaplin's grote-fietswielen, ik overdrijf, op een dik achterwerk). In 2005 konden ze, wat mij betreft, geen auto's bouwen als deze Micra het beste is geweest wat ze konden doen. Ik heb leren heel-toe'en op een reach-truck. Net als met deze Micra, het is een oefenauto. Oefenauto nummer 7 of 28. Het is maar hoe je het bekijkt. "Laten we het positief houden". De voorkant van de Micra is wel mooi, zuinig is ze niet (dat is een fabel). Ze loopt grofweg 1 op 10 (en dan probeer ik nog zuinig te rijden) met coasting. De auto uit de versnelling. Na het gas geven. Dat is wel uitdagend: gas geven. En uit laten lopen. Zonder bij te hoeven remmen. Of de mensen die achter mij rijden het leuk vinden? Dat betwijfel ik en dat kan me dus wel schelen. Daarom is ze dus niet zo zuinig, de Micra. Ja oké, olie slurpt ze niet. Dat nipt ze. Daarin heeft ze wel stijl. Zoals je cognac ook niet drinkt, maar nipt. Met een olijf erin. Meer woorden over dit "moeders-stadsautootje" om boodschappen mee te doen of om 5 kilometer mee te rijden, heb ik gewoon niet. Er zit een goeie achterbak bij voor de startkabels (mocht het een keer nodig zijn). En dit is waar het allemaal om draait volgens mij, deze auto valt niet stil! Dit artikel is ingestuurd door: Melwin Krabbendam Ook meedoen aan onze winactie? Stuur hier jouw originele artikel in!

#NissanMicra #WINACTIEautojournalist

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle