Je favoriete bolide


Hoe vaak hoor je de vraag, "wat is je favoriete auto?" Lamborghini Aventador, Ferrari, Pagani Zonda R, Bentley Continental, Maybach S600, Porsche 911, Bugatti Chiron, zijn namen die vrijwel altijd terugkeren. Wat erg jammer is want het zijn natuurlijk stuk voor stuk prachtige exotische auto's waarvan het geluid je hartslag sneller laat kloppen en de vorm van het chassis je stem laat trillen maar...

Er zijn zoveel auto's die uitblinken en uniek zijn in met een eigen karakter. Als mij gevraagd wordt wat mijn favoriete auto is antwoord ik altijd luidkeels, "de Ariel Atom Turbocharged". Het kale koude frame die volledig zichtbaar is met de warme V8 als hart geeft mij kippenvel van top tot teen. Het geluid dat als een krachtige brul de trommelvliezen laat trillen terwijl je van 0 naar 100 schiet in nog geen 3 seconden, (2.6sec) met een top van 322kmph. De manier waarop je alle componenten in perfecte harmonie ziet samenwerken. De banden die je tot op de millimeter haarfijn door de bocht kan sturen om er vervolgens als een katapult weer uit gelanceerd te worden.

Het is ook niet mogelijk om hier zonder passie over te spreken. Mocht je ooit de kans krijgen om in deze tot auto omgebouwde raket te kunnen plaatsnemen moet je die zeker pakken. Want een auto die bochten vreet alsof het een motor is en het vel op je gezicht na elke rit weer 3 centimeter verder oprekt, is natuurlijk een ervaring die een autoliefhebber niet mag missen.

Uiteraard kan ik dit gesprek niet afsluiten zonder het filmpje te laten zien waar Jeremy de G-krachten opzoekt en tentoonstelt door middel van zijn niet al te slanke gezicht. https://youtu.be/mbsYPXAJhxU

Ik daag jullie uit een auto te vinden die mijn hart sneller laat kloppen dan deze straaljager.

Dit artikel is ingestuurd door: Yadi Werkhoven

Ook meedoen aan onze winactie? Stuur hier jouw originele artikel in!

#ArielAtomTurbocharged #Gkracht #WINACTIEautojournalist

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle