Mercedes of BMW, AMG of M?


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Mercedes heeft aartsrivaal BMW de laatste jaren achter zich gelaten als het om de getunede versies gaat. Dat is een behoorlijk statement maar denk even met mij mee.

Als je nou een auto mocht uitkiezen in het luxe midden segment zou dat in deze tijd toch een AMG zijn. Of het nou een a-klasse is, of een s-klasse het ziet er allemaal toch iets fijner uit dan de nieuwe generaties van BMW, al is er voor mij een gelijke of zelfs mooiere in de hogere klasse van BMW maar daarover straks meer.

Even terug naar de jaren 90 waar in mijn ogen BMW de leiding had in de sedan oorlog je weet precies waar je de eerste E38 en E39 hebt gezien, BMW was nu niet meer hoekig maar voller, moderner en er was nog duidelijk agressie te zien aan het uiterlijk die combinatie maakte beide modellen onvergetelijk. Het interieur was gewoon heel simpel "DIK" te noemen indien deze leder was! Het dashboard (met verlichte wijzers) de verlichting in de deuren, de vaste telefoon in de armsteun, de dikke middenconsole alles was next level. Dan de oersterke motoren die ook nog zeer lekker klonken zelfs de diesels klonken lekker door de 6 cilinders het kon niet op voor BMW. Als je hier de e-klasse W210 en de s-klasse W140 tegenover zet hoeven we er geen woorden meer aan vuil te maken voor welke sedan je zou gaan alhoewel Mercedes in 1998 eindelijk een nieuwe s-klasse lanceerde (W220) die goed meedeed in deze periode. Ook de getunede versies van BMW, de M3, de M5 waren eind jaren 90 populairder dan de AMG versies van Mercedes.

Maar we leven nu! En dat betekent dat er weer allerlei nieuwe en meerdere klasse worden geleverd dan ooit tevoren. We kunnen er lang en breed over praten maar het gevoel bepaald en het gevoel dat je nu bij een M3 hebt is niet het gevoel wat je eind jaren 90 had bij het zien van een M3... juist, dat gevoel heb je nu bij een C-klasse AMG coupé dat is op dit moment het M3 gevoel van de jaren 90 als je terug denkt en vergelijkt kun je de vergelijking niet meer uit je hoofd zetten.

Verder vergelijken heeft niet veel zin alle AMG versies van deze tijd hebben toch dat beetje extra qua uiterlijk, luxe, geluid etc. je kan gerust zeggen dat Mercedes het "ouwe mannen imago", wat toch wel het imago was bij Mercedes, achter zich heeft gelaten. Echter zijn er altijd uitzonderingen en dat is voor mij de nieuwe 8 serie ik vind het moeilijk om te zeggen dat de s-klasse coupe beter is want ik neig toch naar de 8 serie omdat het lijkt alsof deze uit de toekomst is gekomen. Er word gespeculeerd dat er in 2019 een M8 op de markt komt en dan zeg ik met volle overtuiging dat de M8 het zou winnen van de S63/65.

BMW moet natuurlijk niet onderschat worden maar voor nu staat Mercedes voorlopig een streepje voor...

Dit artikel is ingestuurd door: Saal

Ook meedoen aan onze winactie? Stuur hier jouw originele artikel in!

#WINACTIEautojournalist #mercedes #BMW

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle