Ford en Volkswagen gaan samen nieuwe bedrijfswagens ontwikkelen


Onder de samenwerking vallen naast bedrijfswagens ook elektrische en autonome auto’s. De CEO’s Herbert Diess en Jim Hackett hebben dit vandaag bevestigd.

Ook willen ze pick-ups gaan ontwikkelen van het formaat Amarok en Ranger. Doordat de bedrijven de ontwikkelingskosten delen wordt er geschat dat zij vanaf 2023 al grote financiële voordelen behalen. Een vooruitzicht is dus dat de Ranger, Amarok, Transporter en Transit in de toekomst onder dezelfde familie zullen vallen. En die toekomst is zeer dichtbij want de eerste exemplaren verschijnen mogelijk al in 2022.

Er wordt ook onderzocht hoe er tussen de bedrijven op het gebied van op het gebied van autonome auto's, EV’s met mobiliteitsdiensten kan worden samengewerkt. Daarover verschijnt meer informatie in de komende maanden.

#Ford #Volkswagen #Amarok #Ranger

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle