Hyundai komt met eerste lopende auto!


Het moment is daar, en stiekem is het idee toch een beetje eng. De eerste lopende auto is gepresenteerd door Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai.

Hyundai grijpt de Consumer Electronics Show (CES) aan om met iets daadwerkelijk revolutionairs te komen in de autowereld. Onder de naam 'Ultimate Mobility Vehicle (UMV)' presenteren de Koreanen voertuigen met robotbenen en wielen die kunnen uitklappen tot mechanische voeten. Ze noemen het ding Hyundai Elevate, en sugarcoaten hem met mooie beloftes van inzet in rampgebieden en zelfredzaamheid wanneer de bestuurder van de weg raakt, maar daar trappen wij natuurlijk niet in. Dit ding, dat moeiteloos over muurtjes van 1,5 meter hoog klimt, is de eerste stap op weg naar onderwerping van onze nieuwe Koreaanse robot-overlords. Word(t) wakker, mensen!

Over die autonome auto die mensen op de hielen zit uit de inleiding, die werd in de jaren '70 al voorzien in de heerlijk slechte film The Car. Wilt u zich in slaap laten wiegen door de PR-speak van onze toekomstige heersers, lees dan hier meer over het product van Hyundai's robotica-afdeling, die heel toepasselijk 'Cradle' heet. We vragen ons of de naam 'Elevate' geen conflicten met Uber veroorzaakt.

#Hyundai #Japan #accessoire #HyundaiElevate

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle