Hoe Braham's de BT62 legaal maakte voor de straat...


In mei vorig jaar maakte de wereld kennis met de Brabham BT62, een extreme inzending uit Australië die puur en alleen bestemd was voor de circuits. Wie fors extra in de auto investeert, kan zijn extremist tóch op de openbare weg gebruiken.

Het teruggekeerde Brabham tilde zowel zichzelf als zijn eerstgeborene, de BT62, medio vorig jaar het podium op. Die slechts 972 kilo wegende BT62 is met zijn 710 pk en 666 Nm sterke 5,4-liter V8 in elk opzicht een indrukwekkende verschijning, maar wel één waar je de openbare weg niet mee op mag.

Tot nu.

Wie 150.000 Engelse pond, zo'n € 167.000, in de auto investeert, kan bij Brabham opteren voor de Road Compliance Conversion-optie. In dat geval past Brabham de auto zodanig aan dat je er wél mee de weg op kunt. Let wel: dit dient te gebeuren voordat de auto wordt geregistreerd. Eén en ander moet dus bij aankoop worden geregeld. De BT62 maakt onder andere kennis met een 'lift kit' waarmee de rijhoogte valt aan te passen en de stuurinrichting wordt aangepakt. Brabham geeft de auto ook airconditioning mee. Daarnaast worden fatsoenlijke sloten op de portieren gemonteerd en Brabham vouwt leer in het interieur.

#BrabhamBT62 #Brabham #BT62

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle