Nieuwe kalender van Ferrari is afgrijselijk duur


Een paar vellen papier met het merk Ferrari erop, wat een geld! Want voor wie nog geloofd in het sprookje dat autofabrikanten alleen maar bolides ter wereld brengt, heeft het mis. Sterker nog het lijkt met de jaren steeds gekker en gekker te worden. Zijn het geen schaalmodellen van tienduizenden euro’s, dan zijn het wel veel te dure smartphones die niemand hebben wil – en die overigens voor geen meter werken. Ferrari is ook actief in deze lucratieve business en het heeft recentelijk een wel heel vreemd artikel in zijn webshop opgenomen.

Disclaimer: we verbazen ons niet zozeer over het feit dat Ferrari een kalender heeft gemaakt. Dat doet de Italiaanse sportwagenfabrikant immers al jaren. 35 jaar, om precies te zijn. Nee, wij willen hier vooral het soort kalender dat Ferrari heeft gemaakt (en verkocht) onder de aandacht brengen. De kalender voor het jaar 2019 is zoals gebruikelijk gevuld met de fijnste platen. Ditmaal zijn deze schitterende foto’s aangeleverd door niemand minder dan de gerenommeerde fotograaf Günther Raupp, die al verschillende boeken uitbracht met prachtige Ferrari’s en auto’s van de hand van Pininfarina. Als nieuw detail heeft de marketingafdeling voor dit jaar verzonnen dat de kalender ook een “stimulating sensory experience” moet geven. Zodoende is het bij de vijfendertigste editie van de kalender mogelijk om eraan te ruiken en om ernaar te luisteren. Via een speciale app moeten kopers van de kalender dit kunnen “ervaren”.

Een belangrijk detail in dit verhaal is dat Ferrari op geen moment heeft gecommuniceerd wat het nu precies is dat je met de kalender gaat ruiken. Zij die de aroma verwachten van brandend Pirelli-rubber en druipende twaalfcilinders, kunnen mogelijk dus verrast worden door de tenenkaas van wijlen Enzo. Aan de andere kant, dat is misschien nog wel meer waard dan zo een alledaagse V12. Zeker wanneer je 85 euro hebt betaald voor 12 à 13 vellen 250 grams papier van 50×70 centimeter. Ferrari heeft in totaal 5.000 stuks gemaakt en deze reeks is al in zijn volledigheid uitverkocht.

24Cars is op zoek naar de nieuwe autojournalist van Nederland!

Ga naar de actiepagina en zie hoe jij met jouw schrijftalent kans maakt op geweldige prijzen!

#Ferrari #kalander #datum #luxe

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle