Nieuwe euro NCAP-Muur wordt goed in gebruik genomen!


Er zijn weer een flink aantal auto's overleden tijdens het testen met de nieuwe muur. Zeven bolides kunnen wegrijden met een score van 5 sterren. De nieuwe Jeep Wrangler en de Fiat Panda komen er echter minder best van af.

Audi's nieuwe Q3 is samen met auto's als de nieuwe BMW X5, de nieuwe Hyundai Santa Fe en de Jaguar i-Pace een van de modellen die met de hoogst haalbare score van vijf sterren zijn beoordeeld. Ook de Peugeot 508, de nieuwe Volvo S60 en diens ruimtelijker ingestelde V60-broer krijgen 5 NCAP-sterren op hun rapport gedrukt. Zoals aangegeven zijn er door Fiat en Jeep net wat mindere scores gehaald. En dat is nog zwak uitgedrukt.

De nieuwe Jeep Wrangler, getest als Sahara 4-Door Unlimited, neemt slechts één NCAP-ster mee naar huis. Op het het gebied van 'veiligheid voor volwassen inzittenden' scoort de Wrangler 50 procent van de punten. De veiligheid voor kinderen wordt met 69 procent van de punten beoordeeld. Wat voetgangersveiligheid betreft, blijft Jeeps nieuwe offroader steken op 49 procent van de punten. Het is met name de beperkte mate waarin de Wrangler in passieve en actieve veiligheidssystemen voorziet, die de auto de spreekwoordelijke das om doet. De Wrangler komt hier niet verder dan 32 procent van de punten.

Dan de Fiat Panda, een auto waarvan de huidige generatie uit 2011 stamt en waarvan het niet zo vreemd is dat hij minder rooskleurig uit deze NCAP-tests komt. De auto weet helaas voor Fiat geen enkele ster binnen te slepen. De 'veiligheid voor volwassen inzittenden' wordt in deze Easy-uitvoering met 45 procent van de punten beoordeeld. Veiligheid voor kinderen wordt met een erbarmelijke 16 procent van de haalbare punten beoordeeld en op het gebied van voetgangersveiligheid scoort de kleine Italiaan 47 procent van de punten. Wat veiligheidssystemen betreft, scoort de Fiat lager dan laag. De Panda harkt op dit vlak slechts 7 procent van de punten binnen.

24Cars is op zoek naar de nieuwe autojournalist van Nederland!

Ga naar de actiepagina en zie hoe jij met jouw schrijftalent kans maakt op geweldige prijzen!

#autotesten #test #NCAP #JeepWrangler #FiatPanda #veiligheid #BMW #Hyundai

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle