Zie hier de nieuwe Bentley Continental GTC


Toen we de intro van de nieuwe Bentley Continental GT achter de rug hadden, konden wij er vergif op innemen dat er een cabrioversie moest komen. Bentley heeft tenslotte de Continental altijd al in verschillende carrosserievormen op de markt gebracht. Desondanks heeft de Britse autobouwer nog relatief lang gewacht met de onthulling, want ruim een jaar na de komst van de GT volgt pas de GT Convertible.

Zodoende is tijd voor alweer de derde generatie van de Continental GTC om de harten van welvarende cabrioliefhebbers te veroveren. Zij die zich kunnen vinden in het ontwerp van de gesloten Continental GT kunnen ongetwijfeld ook de GTC waarderen, want afgezien van het overduidelijke verschil zijn beide modellen praktisch gezien hetzelfde. Ten opzichte van zijn voorganger gaat hij er gelukkig wel op vooruit, zeker voor wat betreft zijn lengte. De wielbasis van de nieuwe GTC is bijvoorbeeld 13,5 centimeter langer dan die van zijn voorganger. Check HIER onze vergelijking.

Gesproken over die overeenkomsten, uiteraard heeft ook deze variant van de Continental een behoorlijk potente motor in zijn lange neus liggen. Net als de coupé heeft de cabriolet een zesliter twinturbo W12 met cilinderuitschakeling. De krachtbron levert 635 pk en 900 Nm en daarmee is de cabrio 0,1 seconde langzamer dan zijn dichte broer. De cabriolet heeft 3,8 seconden nodig om de 100 km/u te bereiken en zijn topsnelheid ligt op 333 km/u. Die toupée kun je dus wel thuis laten, want op topsnelheid waait je haardos vrolijk weg.

Het spreekt voor zich dat de Continental GTC standaard alle denkbare luxe voorzieningen in huis heeft. De auto kan geleverd worden in zeventien kleuren en nog eens zeventig accenten. Daarnaast is het dak, dat zich onder de 50 km/u in 19 seconden kan openen, uit te rusten in zeven kleuren. Oer-Britten zullen zich hierbij de vingers aflikken, want een van de dakkleuren is tweed. Klanten kunnen hun GTC overigens nog uitrusten met twee optiepakketten, City Specification en Touring Specification. Daarbij kunnen ze terecht bij Mulliner om de auto sportiever voor de dag te laten komen.

Het is vooralsnog niet bekend wanneer de nieuwe Continental GTC op de Nederlandse markt wordt gebracht, of hoeveel de auto precies moet kosten. Prijzen van de Continental GT vind je HIER.

24Cars is op zoek naar de nieuwe autojournalist van Nederland! Ga naar de actiepagina en zie hoe jij met jouw schrijftalent kans maakt op geweldige prijzen!

#Bentley #BentleyContinental #BentleyContinentalGTC #Bentleymotors #Bentleyfan

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle