Te Koop: deze prachtige designer BMW 507


Een prachtig en een zeer zeldzaam exemplaar. Zo zou je kort en krachtig de BMW 507 kunnen omschrijven. Dat Albrecht Graf von Goertz deze bolide nog had mogen meemaken. De ontwerper, verantwoordelijk voor misschien wel de mooiste BMW ooit, overleed in 2006 en zag z'n stille meesterwerk nooit opbloeien tot diens huidige sterrenstatus. Wat hij achterliet was z'n eigen 507, die zowaar van jou kan worden.

Niet meer dan 252 exemplaren zijn er van de BMW 507 gemaakt. Het hadden er veel meer kunnen zijn als de oorspronkelijke vraagprijs niet zo hoog was geweest. Aan het tekentalent van wijlen Albrecht Graf von Goertz lag het namelijk niet. Schitterend is de 507. Nu, zo'n 60 jaar later, vindt men dat nog steeds. Alleen ligt de stukprijs heden zowaar nog hoger. Zo verwacht veilinghuis Bonhams in Londen voor de ex van Von Goertz himself tegen de 2,5 miljoen euro te vangen. Mogelijk meer, aangezien de BMW 507 veel overeenkomsten geniet met ware schilderkunst: de schoonheid en (markt)waarde wordt pas echt gewaardeerd ná het heengaan van de geestelijk vader.

In tegenstelling tot de 507 van Elvis Presley is het voormalige bezit van Albrecht Graf von Goertz – met chassisnummer 70100 – tot op de dag van vandaag geheel origineel gehouden. In 1990 heeft de jaren vijftig-roadster een grondige restauratie ondergaan. Sindsdien is de legendarische Bimmer puntgaaf gehouden.

Von Goertz had de lippenstiftrode 507 overigens in bezit van 1971 tot 1985. Daarna ging de exotische klassieker, waarvan de legendarische coureur John Surtees en F1-goeroe Bertie Ecclestone er ook eentje hadden, van autoverzamelaar op autoverzamelaar. Naar verluidt telkens gepaard met een fortuinlijk rendement.

24Cars is op zoek naar de nieuwe autojournalist van Nederland! Ga naar de actiepagina en zie hoe jij met jouw schrijftalent kans maakt op geweldige prijzen!

#BMW507 #BMW #tekoop #design

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle