De 5 meest onhandige autonamen


In de ontwikkeling van nieuwe auto's wordt veel tijd en energie gestoken. Je zou dus denken dat er in het uitzoeken van de naam net zoveel tijd wordt gestoken. Maar bij deze vijf auto's vraag je je toch af of er wel goed is nagedacht over de naam...

1. Hyundai Kona

Een recent voorbeeld van een autonaam met een speciale bijklank voor sommige markten: de Kona. Op Franstalige markten zou dat voor problemen zorgen als hij een sportversie zou krijgen die ‘R’ of ‘S’ heet (Kona-R en Kona-S betekenen ‘debiel’ in het Frans), maar gelukkig heet de sportversie van Hyundai ‘N’. In Portugal is ‘cona’ dan weer een vulgair woord voor het vrouwelijk geslacht, dus daar rijdt de Hyundai Kauai rond.

2. Mitsubishi Pajero

Het klassieke voorbeeld blijft natuurlijk deze Japanse off-roader. In het Spaans betekent ‘Pajero’ zoveel als ‘plezier beleven aan zichzelf’ en de Spaanssprekende markten zijn natuurlijk niet gering in volume. Daar heet de 4x4 dan ook ‘Montero’. Alles is natuurlijk beter dan ‘rukker’.

3. Tata Zica

De Indiase constructeur wilde zijn Zica net lanceren toen het zikavirus een deel van de wereld in zijn greep hield. De naam werd daarop maar veranderd in Tata Tiago.

4. Buick LaCrosse

Buick moest de naam van zijn LaCrosse aanpassen voor de Canadese markt. In het Frans dat in Quebec wordt gesproken, betekent ‘crosse’ afhankelijk van de context ‘oplichting’ of ‘fraude’, ofwel ‘masturbatie’. Omdat General Motors niet dezelfde toer op wilde als de Mitsubishi Pajero werd de Buick in Canada omgedoopt tot ‘Allure’. Iedereen tevreden.

5. Honda Fitta

Een kleine slimme stadsauto, dat moest de Honda Fitta zijn. Uiteindelijk werd hij omgedoopt tot ‘Fit’ en ‘Jazz’, afhankelijk van de markt. Net voor de lancering had Honda immers door dat ‘fitta’ een vulgair Zweeds woord voor ‘vagina’ was. Niet handig, zeker als je weet dat Honda zijn Fitta wou verkopen met de slogan ‘Klein van buiten, groot van binnen'.

#autonamen #onhandig #Hyundai #Honda

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle