Een elektrische auto kopen? Hier 5 redenen waarom wel!


Over de nadelen van elektrische wagens hebben we het al eens gehad, nu zijn de voordelen ervan aan de beurt. Hier zijn de 5 voornaamste redenen waarom je er een voor de deur zou moeten hebben staan…

De prestaties

Je hoeft niet eens een extreem snel optrekkende Tesla Model S P100D te kopen om (even) in je zetel te worden gedrukt. Aangezien elektrische auto’s hun maximale trekkracht onmiddellijk ter beschikking hebben, ben je met ook pakweg een Nissan Leaf enorm snel uit de voeten.

De stilte

Wat een plezier om geruisloos over het asfalt te zweven. Nagenoeg het enige wat je hoort, zijn de wind en de banden. Héérlijk ontspannend!

De brandstof

Diesel en benzine zijn nog nooit zo duur geweest en dat geldt ook voor elektriciteit in ons land. Toch blijft het goedkoper om een elektrische auto op te laden dan om een conventionele wagen vol te tanken.

Minder belastingen

Sommige landen en regio’s zijn toegeeflijker dan andere, maar algemeen gezien wordt de aankoop van elektrische wagens gestimuleerd door een belastingvermindering of de afschaffing ervan.

Minder onderhoud

Elektrische auto’s zitten eenvoudiger in mekaar en dat betekent ook dat er minder onderhoud noodzakelijk is. Bovendien zorgt remenergierecuperatie ervoor dat de autonomie wordt opgedreven en het remsysteem minder snel verslijt.

24Cars is op zoek naar de nieuwe autojournalist van Nederland! Ga naar de actiepagina en zie hoe jij met jouw schrijftalent kans maakt op geweldige prijzen!

#Nissan #toekomst #Elektrischeauto #autokopen

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle