Meer belasting geld voor de overheid!


De overheid heeft vorig jaar honderden miljoenen euro's meer belasting opgehaald bij autobezitters. De Belastingdienst kon meer geld innen, doordat Nederlanders meer auto's kochten. Bovendien steeg het gemiddelde tarief per verkochte nieuwe auto.

De zogeheten belasting op personenauto's en motoren (bpm) leverde de schatkist in totaal 2 miljard euro op, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is een stijging van bijna 30 procent, oftewel 449 miljoen euro, ten opzichte van een jaar eerder.

De hoogte van de bpm wordt bepaald aan de hand van het soort brandstof dat een auto verbruikt en de uitstoot van broeikasgassen. In 2017 werden de tarieven van de aanschafbelasting verder aangescherpt, waardoor bezitters van onzuinige auto's meer zijn gaan betalen. Mede daardoor steeg de bpm per nieuw verkochte auto naar 4652 euro, tegen 3957 euro in het jaar ervoor. Dagelijks autonieuws, speciaal voor jou!

Schrijf je hier in voor de 24Cars community.

#belasting #overheid

0 views
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Pinterest - White Circle